INKLYUZIV TA’LIM JARAYONIDA PEDAGOGIK VA AXBOROT- KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Eshmamatova Sitora Tuyg‘un qizi; Farxadova Iroda Jahongir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada inklyuziv ta’limning mazmun-mohiyati, uning zamonaviy  ta’lim  tizimidagi  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek,  pedagogik texnologiyalar  hamda  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalaridan  foydalanishning samarali jihatlari tahlil qilinadi. Inklyuziv ta’lim jarayonida differensial yondashuv, shaxsga  yo‘naltirilgan  metodlar,  hamkorlik  pedagogikasi  va  interfaol  metodlarning qo‘llanishi  muhimligi  ta’kidlangan.  Axborot-kommunikatsiya  texnologiyalari, xususan  elektron  ta’lim  resurslari,  onlayn  platformalar,  multimedia  vositalari  va assistiv texnologiyalarning imkoniyatlari keltirib o‘tilgan. Xulosa qismida inklyuziv ta’limni samarali tashkil etishda pedagogik va AKT texnologiyalarining integratsiyasi alohida ahamiyatga ega ekani ko‘rsatib berilgan.