TURKISTON TARAQQIYPARVAR JADIDLAR FAOLIYATINI O‘RGANISGDA O‘QITISHNING ZAMONAVIY PEDAGOGIK USULLARIDAN FOYDALANISH - Rustamov. U.T, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada Turkiston taraqqiyparvar jadidlarining faoliyatini o‘rganishda zamonaviy  pedagogik  usullardan  foydalanishning  ahamiyati  yoritilgan.  Jadidlar merosi orqali o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, tanqidiy yondashuv va milliy g‘ururni shakllantirishning  samarali  yo‘llari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  interfaol  metodlar, innovatsion  texnologiyalar  hamda  tarixiy  manbalarni  integratsiyalash  orqali  ta’lim samaradorligini oshirish masalalari ko‘rib chiqiladi.