BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA INGLIZ TILIDAGI OG‘ZAKI NUTQ KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH JARAYONIDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISH METODIKASI - Atamirzayev Baxrom Bahodir o’g’li; Jumanazarova Gullola Yoqubjanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ingliz tilidagi og‘zaki  nutq  kompetensiyasini  shakllantirish  jarayonida  interaktiv  metodlarning ahamiyati  va  qo‘llanilishi  ilmiy  asosda  tahlil  qilinadi.  Maqolada  og‘zaki  nutq kompetensiyasining  ta’limdagi  o‘rni,  interaktiv  metodlarning  pedagogik  printsiplari hamda ularning samarali turlari, jumladan role play, savol-javob o‘yinlari, rasm tavsifi, zanjirli  hikoya  tuzish  va  total  physical  response  yondashuvlari  ko‘rib  chiqilgan. Shuningdek,  metodik  tavsiyalar  va  amaliy  tadqiqot  natijalari  taqdim  etilib, boshlang‘ich bosqichdagi til o‘rganishda interaktiv metodlarning samaradorligi haqida xulosa  chiqarilgan.  Tadqiqot  o‘qituvchilarga  va  ta’lim  metodistlariga  ingliz  tilini o‘rgatishda innovatsion yondashuvlarni qo‘llashda yo‘l-yo‘riq beradi.