INKLYUZIV TA'LIM JORIY ETILGAN MUASSASSALARNING MODDIY- TEXNIKA BAZASI MUSTAHKAMLANISHI, ULAR MAXSUS MOSLAMALAR (KO‘TARISH QURILMASI PANDUS TUTQICH VA BOSHQALAR) ZARUR ADABIYOTLAR METODIK QO'LLANMALAR, TURLI KASBLARGA O'QITISH UCHUN USKUNA VA JIHOZLAR - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi,; Gafordinova Zebo Xusniddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Inklyuziv  ta’limning  samarali  amalga  oshirilishi  uchun muassasalarning  moddiy-texnika  bazasini  mustahkamlash  har  tomonlama  muhim ahamiyatga ega. Bu jarayonda ta’lim muassasalari nafaqat o‘quvchilarning turli xildagi ehtiyojlarini qondirishga mo‘ljallangan maxsus moslamalar bilan ta’minlanishi lozim, balki pedagogik jarayonni qo‘llab-quvvatlash uchun kerakli metodik qo‘llanmalar va adabiyotlar,  shuningdek,  turli  kasblarga  o‘qitish  uchun  zamonaviy  uskuna  va jihozlarga  ega  bo‘lishi  talab  etiladi.  Bu  o‘z  navbatida  inklyuziv  ta’limning  sifatini oshirish,  farqli  imkoniyatlarga  ega  bolalar  va  o‘quvchilar  uchun  teng  sharoitlar yaratishda asosiy omil bo‘lib xizmat qiladi.