O'ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALAR BILAN BOG'LIQ TAHLIL VA DASTLABKI BAXOLASH ISHLARI - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Shavkatova Zilolaxon Ibroxim qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O'zbekiston Respublikasida imkoniyati cheklangan bolalar bilan bog'liq tahlil va dastlabki baholash ishlari mamlakatimizda ijtimoiy himoya va ta'lim tizimining  muhim  yo'nalishlaridan  biri  hisoblanadi.  Bu  guruhdagi  bolalarning ehtiyojlarini  aniqlash,  ularni  jamiyatga  moslashishini  ta'minlash  va  ular  uchun zamonaviy yordam tizimlarini yaratish borasida amalga oshirilayotgan tadbirlarning asosi bo'lib xizmat qiladi. Imkoniyati cheklangan bolalar nafaqat ularning jismoniy yoki ruhiy sog‘ligiga, balki ularning ijtimoiy hayotga integratsiyasi, ta'lim olish va shaxs  sifatida  rivojlanishiga  olib  keladigan  qiyinchiliklarga  ega  bo‘lishi  mumkin. Shuning uchun ham, ularni dastlabki ko‘rik va baholash jarayoni yordamida aniqlash va kerakli yordamni tashkil qilish juda muhimdir.