NOGIRONLIGI MAVJUD SHAXSLARNI IJTIMOIY HIMOYA QILISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Odinayeva Moxnora Norbek qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Nogiron shaxslarga psixologik yordam koʼrsatish-nogironlarning maishiy, ijtimoiy, kasbiy va boshqa faoliyatga qobiliyatini to’liq yoki qisman tiklash tizimi  va  jarayonini  tashkil  qilish  bo’ycha  O’zbekiston  Respublikasida  bir  qator qonunlar ishlab chiqilgan. Nogironlarni reabilitatsiya qilish-nogironlarning maishiy, ijtimoiy,  kasbiy  va  boshqa  faoliyatga  ega  bo’lmagan  qobiliyatlarini  shakllantirish tizimi va jarayoni jamiyat uchun muhim omildir. Ushub yaratilgan shart sharoitlar va ishlab  chiqilgan  qonunlar  nogironlarni  reabilitatsiya  qilish  va  abilitatsiya  qilish nogironlarning  ijtimoiy  moslashuvi  uchun,  shu  jumladan,  moddiy  mustaqillikka erishish  va  jamiyatga  integratsiyalashuvini  cheklash  yoki  imkon  qadar  to’liq qoplashga qaratilgan.