INKLYUZIV TAʼLIM TIZIMI SOHASIDAGI NORMATIV BAZA TAKOMILLASHTIRISH - Eshmamatova Sitora Tuyg‘un qizi; Dosova Shohista Bahtiyor qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Inklyuziv taʼlim tizimini rivojlantirishda normativ-huquqiy baza muhim  o‘rin tutadi. Chunki  qonunlar,  qarorlar va  me’yoriy  hujjatlar  orqali  maxsus ehtiyojga  ega  bo‘lgan  bolalarning  taʼlim  olishi  uchun  qulay  sharoitlar  yaratiladi. Hozirgi  davrda  inklyuziv  taʼlim  bo‘yicha  mavjud  normativ  hujjatlarni takomillashtirish,  ularni  xalqaro  standartlarga  moslashtirish  va  amaliyotga  samarali joriy etish zarur. Normativ baza faqat taʼlim sifati va imkoniyatlarini oshirish bilan cheklanmay,  balki  pedagoglar,  ota-onalar  va  jamiyatning  hamkorlikda  faoliyat yuritishini qo‘llab-quvvatlashi lozim. Ushbu mavzuda inklyuziv taʼlimdagi normativ-huquqiy  mexanizmlarni  rivojlantirish,  mavjud  muammolarni  bartaraf  etish  va takomillashtirish bo‘yicha takliflar tahlil qilinadi.