POLITEXNIKUMLARDA O‘QUV JARAYONINI BOSHQARISHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Abdullayeva Gulnora Nematovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  politexnikumlarda  o‘quv  jarayonini boshqarishda  zamonaviy  yondashuvlar  tahlil  qilinadi.  Ta’lim  jarayonida  axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining joriy etilishi, kompetensiyaga asoslangan ta’lim, modul-kredit tizimi, masofaviy va aralash o‘qitish metodlari, shuningdek, innovatsion pedagogik  texnologiyalarni  qo‘llash  imkoniyatlari  yoritilgan.  Politexnikumlarning o‘ziga  xos  xususiyatlari  –  ishlab  chiqarish  korxonalari  bilan  hamkorlik,  amaliy ko‘nikmalarga e’tibor, kasb-hunar standartlariga mos kadr tayyorlash kabi jihatlar ham alohida  o‘rganilgan. Shu bilan birga, boshqaruv samaradorligini oshirishda  raqamli boshqaruv  tizimlari,  elektron  kundalik  va  reyting  baholash  tizimlari,  ta’lim  sifatini monitoring  qilish  mexanizmlarining  ahamiyati  ko‘rsatib  o‘tilgan.  Maqola  yakunida politexnikumlarda o‘quv jarayonini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.