КУРАШЧИЛАРНИНГ ТАЙЁРГАРЛИГИ: ЖИСМОНИЙ ВА РУҲИЙ КАМОЛОТ САРИ ЙЎЛ - Тураев Муродхон Аюбхонович (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада курашчиларнинг ҳар томонлама тайёргарлик жараёнлари  -  жисмоний,  техник,  тактик,  руҳий  ва  маънавий  жиҳатлари атрофлича  таҳлил  қилинган.  Курашчи  шахсиятини  шакллантиришдаги  асосий омиллар, тайёргарлик жараёнидаги замонавий ёндашувлар, шунингдек, соғлом турмуш  тарзи  ва овқатланишнинг  ўрни  ҳақида  сўз юритилган. Мақола  кураш соҳасида  фаолият  юритаётган  мутахассислар,  спортчи  ва  мураббийлар,  спорт педагогикаси билан шуғулланувчи илмий тадқиқотчилар учун амалий аҳамиятга эга.  Шу  билан  бирга,  ёшлар  ўртасида  миллий  спорт  турларини  кенг  тарғиб қилишда фойдаланиш мумкин бўлган тавсиялар ҳам берилган.