O‘ZBEKISTON MILLIY SPORT TURLARINING YOSH AVLOD TARBIYASIDAGI ROLI (KURASH, CHAVANDOZLIK MISOLIDA). - Burxonov Bahodir Hayotovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonning milliy sport turlari – kurash va chavandozlikning yosh avlod tarbiyasidagi o‘rni tahlil qilinadi. Ushbu sport turlari orqali  yoshlarning  jismoniy,  ma’naviy  va  axloqiy  kamolotiga  qanday  ta’sir ko‘rsatilayotgani yoritiladi. Shuningdek, milliy sport turlarining vatanparvarlik ruhini shakllantirish, ijtimoiy faollikni oshirish va sog‘lom turmush tarzini targ‘ib etishdagi ahamiyati ko‘rsatib beriladi.