YOSH SPORTCHILARDA MOTIVATSIYANI SHAKLLANTIRISH OMILLARI VA ULARNING SPORT NATIJALARIGA TA’SIRI. - Burxonov Bahodir Hayotovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yosh sportchilarda motivatsiyaning shakllanishi, unga  ta’sir  qiluvchi  asosiy  ichki  va  tashqi  omillar,  hamda  bu  omillarning  sport natijalariga bo‘lgan ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, samarali motivatsiya usullarini qo‘llash orqali  sportchilarning  individual  rivojlanishi va  musobaqaviy  tayyorgarligi darajasini oshirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.