OʻZBEKISTONDA INKLYUZIV TA'LIMNI JORIY ETISH BOʻYICHA AMALGA OSHIRILAYOTGAN ISHLAR, QONUNCHILIK VA ME'YORIY- HUQUQIY ASOSLAR, SHUNINGDEK, MAKTABGACHA TA'LIM TIZIMIDA MAVJUD INFRATUZILMAVIY VA PEDAGOGIK SHART- SHAROITLAR - Eshmamatova Sitora Tuygʻun qizi,; Mirzaahmedova Lobar Dilmurod qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Oʻzbekistonda inklyuziv taʼlim tizimini joriy etishga katta eʼtibor qaratilmoqda. Bu yoʻnalishdagi islohotlar va rivojlanishlar davlat siyosatining ustuvor yoʻnalishlaridan biri sifatida qabul qilingan. Inklyuziv taʼlimning mohiyati har qanday imkoniyatga  ega  boʻlgan  bolalarga,  shu  jumladan  nogironligi  yoki  turli  rivojlanish muammolari  bor  oʻquvchilarga  sifatli,  teng  va  qulay  taʼlim  olish  imkoniyatini yaratishdan iboratdir. Bu jarayonda davlat koʻplab me'moriy-huquqiy hujjatlarni ishlab chiqdi va qabul qildi, shuningdek, amaliy ishlarni tashkil etishda infratuzilmaviy va pedagogik shart-sharoitlarni yaxshilashga alohida eʼtibor qaratmoqda.