INKLYUZIV TA'LIM JORIY ETILGAN MUASSASALARNING MODDIY TEXNIKA BAZASINI MUSTAHKAMLANISHI ULAR MAXSUS MOSLAMALAR KO'TARISH QURILMASI PANDUSTUTKICH VA BOSHQALAR ZARUR ADABIYOTLAR METODIK QO'LLANMALAR TURLI KASB LARGA O'QITISH UCHUN USKUNA VA JIHOZLAR BIL - Eshmamatova Setora; Islomova Gulshoda (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Inklyuziv  ta’lim  muassasalari  jamiyatda  barcha  bolalarga  teng imkoniyatlar yaratish asosida ta’lim olishlariga keng yo‘l ochadi. Bu jarayon nafaqat pedagogik yondashuvlarni o‘zgartirishni, balki ta’lim muassasalarining moddiy-texnik bazasini  jiddiy  mustahkamlashni  talab  qiladi.  Moddiy-texnik  baza  bolalarning individual  ehtiyojlariga  javob  beruvchi  maxsus  moslamalar,  ko‘tarish  qurilmalari, panduslar, shuningdek o‘quv jarayonida qo‘llaniladigan zarur adabiyotlar va metodik qo‘llanmalardan  tashkil  topishi  lozim.  Bunday  imkoniyatlar  inklyuziv  ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish, bolalar orasidagi farqliliklarni mumkin qadar kamaytirish va ularning ta’lim olish darajasini yuksaltirishga xizmat qiladi.