INKLYUZIV TAʼLIMNI TASHKIL ETISHDA PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK ASPEKTLAR - Eshmamatova Sitora.,; Saidislomova Odinaxon Dilshod qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  zamonaviy  ta’lim  tizimida  inklyuzivlik tamoyillarini  joriy  etishda  pedagogik  va  psixologik  yondashuvlarning  o‘rni  hamda ahamiyati  keng  yoritiladi.  Inklyuziv  ta’limni  samarali  tashkil  etishda  o‘quv jarayonining  differensial  yondashuv  asosida  olib  borilishi,  pedagog  va  psixolog hamkorligining dolzarbligi, shuningdek, imkoniyati cheklangan bolalarning ijtimoiy-psixologik moslashuvini ta’minlash mexanizmlari tahlil qilinadi.