INKLYUZIV TA’LIM TIZIMI UCHUN MALAKALI PEDAGOG KADRLARNI TAYYORLASH QAYTA VA MALAKASI OSHIRISH - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Maxsetbayeva Rano (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv ta’lim tizimining muvaffaqiyati ko‘p jihatdan malakali pedagog kadrlarning mavjudligi va ularning doimiy malakasini oshirishga bog‘liqdir. Inklyuziv ta’lim oddiy ta’limdan farqli ravishda, har xil rivojlanish va qobiliyatga ega bo‘lgan  bolalarga  o‘z  imkoniyatlarini to‘liq ochib  berishga  qaratilgan. Shu sababli, pedagoglarning  inklyuziv  ta’lim  sharoitlarida  ishlay  olishlari  uchun  maxsus  bilimi, ko‘nikma  va  yondashuvlarga  ega  bo‘lishlari  zarur.  Malakali  kadr  tayyorlash  va malakasini  oshirish  ta’lim  tizimining  barcha  bosqichlarida  muhim  o‘rin  egallaydi hamda u ta’lim sifatining asosiy omillaridan biri sifatida qaraladi.