2020-2025-YILLARDA XALQ TA'LIMI TIZIMIDA INKLYUZIV TALIMNI RIVOJLANTIRISH KONSEPSIYASI - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Bekniyazova Aynura (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O‘zbekiston Respublikasi xalq ta’limi tizimida inklyuziv ta’limni rivojlantirish  konsepsiyasi  mustahkam  poydevor  ustida  shakllanib,  ta’lim  sohasida tenglik,  adolat  va  sifat  tamoyillarini  yanada  mustahkamlashga  qaratilgan  kompleks chora-tadbirlarni  o‘z  ichiga  oladi.  Inklyuziv  ta’limning  asosiy  maqsadi, nogironligi yoki boshqa o‘quv ehtiyojlari bo‘lgan barcha maktab yoshidagi bolalarga sifatli va imtiyozsiz  ta’lim  olish  imkoniyatini  yaratishdir.  Shuningdek,  ushbu  konsepsiya jamiyatning  barcha  qatlamlarini  inklyuziv  ta’limning  ahamiyati  va  foydasi  haqida ongli bo‘lishga yetaklaydi.