2020-2025-YILLARDA XALQ TA'LIM TIZIMIDA INKLYUZIV TA'LIMNI RIVOJLANANTIRISH KONSEPSIYASI. - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi,; Bobomurodova Madina Ilhom qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Oʻzbekiston  Respublikasida  2020–2025-yillarda inklyuziv taʼlimni rivojlantirish konsepsiyasi doirasida amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar, ularning asosiy yoʻnalishlari va kutilayotgan natijalar tahlil qilinadi. Konsepsiya  umumtaʼlim  maktablarida  imkoniyati  cheklangan  bolalarni  taʼlim jarayoniga toʻliq jalb qilish, pedagog kadrlarni tayyorlash va moddiy-texnik bazani mustahkamlashni  koʻzda  tutadi.  Shuningdek,  maqolada  xalqaro  tajriba  tahlili, metodologik yondashuvlar va natijalarning istiqbollari ham yoritilgan.