TURK TILI VA O’ZBEK TILI GRAMMATIKASINING O’XSHASH VA FARQLI TOMONLARI - Tursunova Visola Behzod qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Tabiiyki, tarixan bir-biriga yaqin ikki qarindosh turkiy til: oʻzbek va turk tili gammatikasining o’xshash va farqli tomonlari talay. Ularning ildizi va kelib chiqishi bir manbaaga taqalgani bois, ularni oʻrganishda ularni solishtirib oʻrganish va oʻrgatish yaxshi natijalarga olib kelish ehtimoli yuqori. Ushbu maqolada bu ikki tilning farqli va umumiy tomonlari ilmiy asoslar yordamida asoslanib, bu ikki tilni oʻqitish jarayonidagi ayrim metodikalar muallif tomonidan atroflicha yoritiladi.