INKLYUZIV TAʼLIMNI TASHKIL ETISHNING PEDAGOGIK- PSIXOLOGIK ASPEKTLARI - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi,; Bazarbayeva Yulduz Olimboy qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Inklyuziv  taʼlim  jamiyatda  har  qanday  imkoniyatdagi  bolalar uchun teng va sifatli taʼlim berishni taʼminlash jarayonidir. Bu taʼlim shakli har bir bolaning  qobiliyatlari,  ehtiyojlari  va  shaxsiy  xususiyatlari  hisobga  olinib,  ularni umumtaʼlim  maktabida  birgalikda  o‘qitishni  nazarda  tutadi.  Inklyuziv  taʼlimning pedagogik-psixologik asoslari uning samarali tashkil etilishida muhim ahamiyatga ega bo‘lib,  o‘quvchilarning  ijtimoiy  moslashuvi,  o‘zini  ifoda  etishi  va  shaxs  sifatida rivojlanishiga  yordam  beradi.  Ushbu  maqolada  inklyuziv  taʼlimni  tashkil  etishda pedagogik va psixologik aspektlar batafsil tahlil qilinadi.