BOSHLANGʻICH SINF ONA TILI DARSLARIDA SOʻZ TURKUMLARINI OʻQITISHNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Ergasheva Moxigul Xaydarovna,; Usmonova Diyora, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Boshlang‘ich  sinf  ona  tili  darslarida  so‘z  turkumlarini  o‘qitish jarayoni  pedagogik  jihatdan  o‘ziga  xosliklarga  ega  bo‘lib,  ta'lim  samaradorligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Bu davrda bolalar tilni o‘rganishning dastlabki bosqichida bo‘lishlari sababli, so‘z turkumlari tushunchasining aniqligi, ularning qaysi maqsadlarda  ishlatilishini  to‘g‘ri  anglashlari  tilga  bo‘lgan  qiziqishni  oshiradi  va  til bilimlarini mustahkamlaydi.