TARBIYAVIY ISHLARNI AMALGA OSHIRISHDA SINF RAHBARINING PEDAGOGIK MAHORATI - Maxmudova Fotima; Nazarova Gulhayo (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Tarbiyaviy ishlarni amalga oshirishda sinf rahbarining pedagogik mahorati  ta’lim  jarayonining  muhim  qismidir.  Sinf  rahbari  o‘z  jamoasining shakllanishi va o‘sishi uchun asosiy yo‘nalishni belgilaydi, o‘quvchilarning tarbiyaviy salohiyatini  uyg‘otadi  va  rivojlantiradi.  Bu  jarayonda  rahbarning  bilimlari, ko‘nikmalari, shuningdek, shaxsiy fazilatlari katta rol o‘ynaydi. Pedagogik mahorat – bu nafaqat nazariy bilimlardan iborat, balki ular asosida amaliy faoliyatni samarali tashkil etish va boshqarish qobiliyatidir. Tarbiyaviy ishlarning muvaffaqiyatli bo‘lishi uchun  sinf  rahbarining  o‘zaro  muloqot,  pedagogik  psixologiya,  tashkilotchilik, o‘quvchilarning individual xususiyatlarini hisobga olish kabi ko‘plab yo‘nalishlarda chuqur bilimga ega bo‘lishi talab etiladi.