INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR - Raximova Zuhra (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Innovatsion  pedagogik  texnologiyalar  zamonaviy  ta’lim tizimining asosiy omillaridan biri bo‘lib, ta’lim jarayonini yanada samarali, jozibador va maqsadga muvofiq qilishga xizmat qiladi. Ular o‘quvchilarning bilim olish, fikrlash, ijodkorlik va  mustaqil ishlash qobiliyatlarini oshirishga qaratilgan  ilg‘or pedagogik uslublarni  va  metodlarni  o‘z  ichiga  oladi.  Ta’limda  innovatsion  yondashuvlar bilimlarni  sifatli  o‘zlashtirish,  ularni  amaliyotda  qo‘llash  mumkinligini  ta’minlash, shuningdek,  o‘quvchilarning  shaxsiy  rivojlanishiga  yordam  beradi.  Innovatsion pedagogik  texnologiyalar  o‘zining  tavsiflari,  xususiyatlari  va  samaradorligi  bilan an’anaviy ta’lim usullaridan farq qiladi, ular ta’lim jarayoniga yangi nafas olib kiradi va yangi imkoniyatlarni yaratadi.