O'ZBEK ADABIY TIL NORMALARI - Ergasheva Moxigul Xaydarovna; Bo'riyeva Shodiya (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O‘zbek adabiy tili milliy madaniyat va xalqning tarixiy merosini aks ettiruvchi eng muhim vositalardan biridir. U til oilasining asosiy vakili sifatida mamlakatda qonuniy ravishda davlat tili maqomiga ega bo‘lib, o‘zbek xalqining ona tili sifatida muhim ijtimoiy, madaniy hamda ma’rifiy vazifalarni bajaradi. Adabiy til tilning rasmiy qoidalariga va norma talablariga mos holda shakllanadi, bu esa uning barqarorligini ta’minlaydi hamda kommunikatsiya sifatini oshiradi. O‘zbek adabiy tili o‘zining fonetik, leksik, morfologik va sintaktik xususiyatlari bilan til fanlari doirasida chuqur o‘rganilib, tizimli ravishda rivojlanmoqda.