TIJORAT BANKLARINING MUAMMOLI KREDITLARINI KAMAYTIRISH YO‘LLARI (“HAMKORBANK” ATB MISOLIDA) - Tillaboyev Xojimatbek Abdug'affor og'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur  maqolada  tijorat  banklarining  muammoli  kreditlarini  kamaytirish yo‘llari, xususan, “Hamkorbank” ATB faoliyati misolida tahlil qilingan. O‘zbekiston bank  tizimida  kreditlar  sifatini  oshirish,  risklarni  kamaytirish  va  moliyaviy barqarorlikni  ta’minlash  dolzarb  vazifa  hisoblanadi.  Mualliflar  muammoli kreditlarning yuzaga kelish sabablari, ularni boshqarishning amaldagi mexanizmlari hamda  xalqaro  tajribaga  asoslangan  samarali  yechimlarni  yoritib  berganlar. Shuningdek, “Hamkorbank” ATBda muammoli kreditlarni kamaytirishga qaratilgan amaliy choralar, jumladan, kreditlarni qayta tuzish, monitoring tizimini kuchaytirish, garov  ta’minotini  mustahkamlash  va  raqamli  texnologiyalardan  foydalanish imkoniyatlari  o‘rganilgan.  Maqolada  muammoli  kreditlarni  qisqartirishning  taklif etilayotgan usullari banklar faoliyatini yanada samarali qilish, mijozlar bilan o‘zaro ishonchni  mustahkamlash  va  mamlakat moliya  bozorida  barqarorlikni  ta’minlashga xizmat qiladi.