INKLYUZIV TA'LIMGA JALB ETILGAN O'QUVCHILAR HAYOT XAVFSIZLIGINI TA'MINLASH DOLZARB MASALA SIFATIDA. - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Artikaliyeva Nodira Xursand qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim jarayonida ishtirok etayotgan o‘quvchilar hayot xavfsizligini ta’minlash masalasi yoritiladi. Nogironligi yoki maxsus ehtiyojlari mavjud bolalarning ta’lim jarayonida xavfsiz muhitda bo‘lishi, ular uchun mos  sharoit  yaratish  va  xavfsizlik  tizimlarini  takomillashtirish  zamonaviy  ta’lim siyosatining eng muhim vazifalaridan biridir. Tadqiqot davomida nazariy  manbalar tahlil  qilinib,  xavfsizlikni  ta’minlashda  qo‘llaniladigan  metodlar,  amaliy  natijalar hamda muhokamalar keltiriladi.