INKLYUZIV TA'LIMNING KORREKSION- KOMPENSATSION YO'NALGANLIK AMALIYOTI. - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi,; Akbaraliyeva Sarvinoz Usmon Qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  inklyuziv  ta’lim  jarayonida  korreksion-kompensatsion  yo‘nalganlik  amaliyotining  mazmuni  va  ahamiyati  yoritiladi.  Unda imkoniyati cheklangan bolalarning ta’lim jarayoniga to‘laqonli qo‘shilishlari, ularda mavjud  kamchiliklarni  kamaytirish  hamda  ijtimoiy  integratsiyani  ta’minlash mexanizmlari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  o‘qituvchi  va  mutaxassislarning hamkorlikdagi  faoliyati,  metodlar  samaradorligi  hamda  amaliy  natijalar  muhokama qilinadi.