INKLYUZIV TA'LIM TIZIMING TAKAMILLASHUVI, VA BU TA'LIM TIZIMI MAKTABGACHA TA'LIM TASHKILOTLARIDA HAM JORIY QILINGANLIGI. - Dagarova Farangiz ,; Eshmamatova Sitora , (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  inklyuziv  ta’lim  tizimining  mazmuni,  uning takomillashuvi  jarayonlari  hamda  maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  joriy  etilish tajribasi tahlil qilinadi. Unda inklyuziv yondashuvning huquqiy, pedagogik va metodik asoslari, xalqaro tajriba bilan taqqoslash, milliy ta’lim tizimidagi dolzarb muammolar va  ularni  hal  etish  yo‘llari  yoritilgan.  Maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  maxsus ehtiyojga  ega  bolalarni  umumiy  guruhlar  bilan  birgalikda  o‘qitish  hamda tarbiyalashning natijalari va istiqbollari ko‘rsatib berilgan.