INKLYUZIV TA'LIMNING KARREKSION KAMPENTATSION YO'NALGANLIK AMALIYOTI - Eshmamatova Setora.,; Babayeva Gulhayo, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  inklyuziv  ta’lim  tizimining  korreksion-kompensatsion yo‘nalganlik amaliyoti yoritilgan. Xususan, maxsus ehtiyojli bolalar ta’lim  jarayonida  qiyinchiliklarni  bartaraf  etish  va  ularning  imkoniyatlarini kompensatsiya  qilish  mexanizmlari,  metodlari  hamda  samaradorlik  natijalari  tahlil qilingan.  Tadqiqotda  milliy  va  xalqaro  tajribalarga  asoslanib,  inklyuziv  ta’limni rivojlantirishdagi dolzarb muammolar va yechimlar muhokama qilingan.