OILA VA TARBIYANING YOSH AVLOD SHAKLLANISHIDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI - Majidov Nabi Mahmudovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  ilmiy-ijodiy  maqolada  oila  institutining  jamiyat taraqqiyotidagi  strategik  o‘rni,  tarbiya  jarayonining  yosh  avlod  shaxs  sifatida shakllanishiga  ko‘rsatadigan  ijtimoiy,  ma’naviy  va  psixologik  ta’siri  chuqur  tahlil qilinadi. Oila muhitining barkamol shaxs tarbiyasidagi ahamiyati, zamonaviy ijtimoiy sharoitda oilaviy tarbiya oldida turgan muammolar hamda ularni bartaraf etish yo‘llari ilmiy  asosda  yoritiladi.  Shuningdek,  oila,  ta’lim  muassasalari  va  jamiyat hamkorligining yosh avlod kamolotidagi o‘rni ochib beriladi.