OVQAT HAZM QILISH TIZIMI A’ZOLARI KASALLIKLARIDA TAOMNOMA TUZISH PRINSIPLARI - Siddiqjonova Madina Akmaljon qizi., (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotasiya:Ushbu  maqolada  ovqat  hazm  qilish  tizimi  a’zolari  kasalliklarida parhez  ovqatlanishning  ahamiyati  yoritilgan.  Oshqozon,  ichak,  jigar  va  o‘t  pufagi kasalliklarida taomnoma tuzishning asosiy prinsiplari, ruxsat etilgan va taqiqlangan mahsulotlar,  shuningdek,  kasallik  turlariga  mos  ovqatlanish  xususiyatlari  bayon etilgan. To‘g‘ri tuzilgan taomnoma davolash jarayonini tezlashtirishi va asoratlarning oldini olishda muhim rol o‘ynashi ta’kidlangan.