HAMID BURXON PUBLITSISTIKASIDA O‘ZBEK TILINING TA’SIRCHANLIK VOSITALARI - А'zamova Gulyora Muxiddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Hamid  Burxon  o‘zining  publitsistik  faoliyati  orqali  o‘zbek adabiyoti va  tilining taraqqiyotida muhim o‘rin egallagan adiblardan biridir. Uning asarlari o‘z davridagi ijtimoiy-siyosiy jarayonlarga tahliliy va chuqur yondashuvi, so‘z boyligining nozik talqini, keng obrazlilik va ma’naviy yuksaklik bilan ajralib turadi. Hamid Burxon o‘z publitsistik merosida o‘zbek tilining tabiatini nafaqat ifodaviy, balki ta’sirchanlik potensialini yuksak darajada namoyon qilgan. Uning yozuv uslubi, tilga bo‘lgan  e’tibori  hamda  o‘zbekcha  ifodaning  teran  qatlamlarini  ochib  berishi  tahlil etilganda, publitsistikaning o‘ziga xos uslubi va zamonaviy talabi bilan uyg‘unligini ko‘rish mumkin.