TURKIY TAFAKKUR YULDUZI — ALISHER NAVOIY - G’ayratova Jasmina Ravshan qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqola  buyuk  mutafakkir  va  shoir  Alisher  Navoiy  hayoti  hamda ijodining ilmiy-adabiy tahliliga bag‘ishlangan. Maqolada Navoiyning tarixiy-madaniy muhitda shakllanishi, uning turkiy adabiyot rivojidagi o‘rni, badiiy-falsafiy qarashlari, tilshunoslikka  qo‘shgan  hissasi  hamda  davlat  arbobi  sifatidagi  faoliyati  yoritilgan. Shuningdek, Navoiy merosining bugungi yosh avlod ma’naviy tarbiyasidagi ahamiyati ilmiy manbalar asosida ochib berilgan.