BARQAROR RIVOJLANISH - Narqulova Iqboloy Fayzulla qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Barqaror rivojlanish bugungi kunda jamiyat, iqtisodiyot va atrof-muhit  o‘rtasidagi  muvozanatni  saqlash  masalasi  sifatida  global  ahamiyat  kasb etmoqda. Har bir zamonaviy jamiyatning asosiy maqsadi nafaqat iqtisodiy o‘sish va innovatsion  rivojlanishni  ta’minlash,  balki  insonlarning  yashash  sifatini  oshirish, ekologik muammolar oldini olish va kelajak avlodlar uchun boy meros qoldirishdir. Barqaror rivojlanish tamoyillari insoniyat taraqqiyotining barcha sohalariga ta’sir qilib, hozirgi va kelgusi avlodlar manfaatlarini hisobga olgan holda harakat qilish zaruratini belgilaydi. Ushbu kontseptsiya o‘zining murakkabligi va ko‘p qirraliligi bilan ajralib turadi; u iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik barqarorlikni bir butun qilib birlashtiradi. Ana shu  jihatdan,  barqaror  rivojlanish  nafaqat  davlatning,  balki  har  bir  fuqaroning ham javobgarligini oshirishga xizmat qiladi.