BOSHLANGʻICH SINFLARDA OʻQISH TEZLIGI - Ishmanova Nafosat, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  boshlangʻich  sinf  o‘quvchilarida  o‘qish tezligini shakllantirish va rivojlantirish masalalari yoritilgan. O‘qish tezligi bolaning nutqiy rivoji, tafakkuri hamda ta’lim jarayonidagi muvaffaqiyati bilan bevosita bog‘liq ekanligi  ilmiy  jihatdan  asoslab  berilgan.  Shuningdek,  zamonaviy  pedagogik yondashuvlar asosida o‘qish tezligini oshirishning samarali usullari tahlil qilingan.