YOSHLARDA TARIXIY XOTIRA VA MA’NAVIY IDEALLARGA QADRIYATLI MUNOSABATNI SHAKLLANTIRISHNING FALSAFIY- ASOSLARI - Tursunova Dilnoza Adhamjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada yoshlarda tarixiy xotira va ma’naviy ideallarga qadriyatli (aksiologik) munosabatni shakllantirishning falsafiy asoslari tahlil qilinadi. Tarixiy  ong  va  ma’naviy  ideal  tushunchalarining  yoshlar  dunyoqarashidagi  o‘rni aksiologik  yondashuv  asosida  yoritiladi.  Globallashuv  va  axborotlashuv  sharoitida yoshlarning  tarixiy  xotira  va  ma’naviy  ideallarga  munosabatida  yuzaga  kelayotgan muammolar falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari yoshlarda tarixiy va ma’naviy qadriyatlarni ongli ravishda anglash va baholash jarayonini rivojlantirishda falsafiy yondashuvning muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.