BANK MOLIYAVIY BARQARORLIGINING MAZMUNI VA UNING NAZARIY JIHATLARI - Umarov Ilhomjon Yuldashevich,; Anvarova Dildora Dolimbek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu    maqolada  bank  moliyaviy  barqarorligi  tushunchasining mazmuni  va  uning  nazariy  asoslari  batafsil  holatda  tahlil  qilinadi. Bank  tizimining barqaror faoliyat yuritishi moliya bozorining ishonchliligi va iqtisodiyotning uzluksiz rivojlanishi uchun muhim omil ekanligi asoslab beriladi. Maqolada bank moliyaviy barqarorligining  asosiy  ko‘rsatkichlari,  unga  ta’sir  etuvchi  ichki  va  tashqi  omillar hamda  bank  faoliyatini  barqarorlashtirishga  xizmat  qiluvchi  nazariy  yondashuvlar yoritiladi.