ABDURAUF FITRATNING ABULFAYZXON FOJIASINI O‘RGANISHDA MUAMMOLI TA’LIM TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISH - Gulnozaxon Xolmatova Izzataliyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  jadid  adabiyotining  yirik  namoyandasi Abdurauf Fitrat tomonidan yaratilgan “Abulfayzxon” fojiasini o‘rganishda muammoli ta’lim texnologiyasidan foydalanish masalalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi.  Asarda  tarixiy  shaxs  va davr  talqini, dramatik konfliktlar,  ijtimoiy-siyosiy g‘oyalar  muammoli  vaziyatlar  asosida  o‘quvchilarga  yetkazish  yo‘llari  ko‘rsatib beriladi.  Muammoli  ta’lim  texnologiyasi  orqali  o‘quvchilarning  tanqidiy  fikrlashi, tarixiy-badiiy  tafakkuri,  matnni  tahlil  qilish  kompetensiyalarini  rivojlantirish imkoniyatlari yoritiladi. Maqolada muammoli savollar, vaziyatli topshiriqlar va bahs-munozara asosidagi yondashuvlar misollar bilan asoslanadi.