BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARDA IJODIY YONDASHUV ASOSIDA TADQIQOTCHILIK QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI - Xudoynazarova Zulayho Sohibnazarovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  bo‘lajak  o‘qituvchilarda  ijodiy  yondashuv asosida  tadqiqotchilik  qobiliyatini  rivojlantirish  yo‘llari  yoritib  berilgan.  Xususan, “Muammoli  ta’lim”,  “Loyihaviy  faoliyat”,  “Keys  usuli(muayyan  vaziyatlarni  tahlil qilish)”, “Novatorlik”, “Ishbilarmonlik va rolli o‘yinlar usuli” kabi samarali usullar asoslab  beriladi.  Shuningdek,  maqolada  ijodkorlikni  rivojlantirishga  yo‘naltirilgan treninglar — aqliy hujum, sinektika, morfologik tahlil, fokal obyektlar usuli, “oltita tafakkur shlyapalari” usuli, IVYN (ixtirochilik vazifalarini yechish nazariyasi) hamda boshqa innovatsion metodlarning bo‘lajak o‘qituvchilarda tadqiqotchilik qobiliyatini rivojlantirishdagi pedagogik imkoniyatlari ochib berilgan. Maqola natijalari bo‘lajak o‘qituvchilarni  kasbiy  tayyorlash  jarayonida  tadqiqotchilik  va  ijodiy kompetensiyalarni rivojlantirishga xizmat qiladi.