GAZ VA SUV RESURSLARIDAN OQILONA FOYDALANISHDA NAZORATNING OʻRNI - Askarova Maftuna Saloxiddinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada gaz va suv resurslaridan oqilona foydalanishda nazorat tizimining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Energetik va suv resurslarining cheklanganligi,  ularning  iqtisodiy,  ekologik  hamda  ijtimoiy  ahamiyati  nazorat mexanizmlarini takomillashtirishni taqozo etadi. Tadqiqotda resurslardan foydalanish ustidan  davlat  va  xo‘jalik  darajasidagi  nazorat  shakllari,  zamonaviy  monitoring texnologiyalari  hamda  ularning  samaradorligi  yoritilgan.  Shuningdek,  nazoratning resurs tejamkorlikni ta’minlashdagi roli va istiqboldagi takomillashtirish yo‘nalishlari ko‘rsatib berilgan.