BIOLOGIYA DARSLARIDA STEAM YONDASHUV ASOSIDA O‘QUVCHILARNING TADQIQOTCHILIK KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Allaberdiyeva Guljahon Olimjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada biologiya fanini o‘qitishda STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) yondashuvining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi.  STEAM  texnologiyasi  asosida  tashkil  etilgan  darslar  orqali  o‘quvchilarda ilmiy-tadqiqotchilik  ko‘nikmalarini  shakllantirish,  ularning  mustaqil  fikrlash, muammo  yechish,  tajriba  o‘tkazish  va  natijalarni  tahlil  qilish  kompetensiyalarini rivojlantirish  masalalari  yoritilgan.  Tadqiqot  davomida  biologiya  fanida  STEAM yondashuvini  qo‘llashning  metodik  jihatlari,  amaliy  tajribalar  va  ularning samaradorligi  asoslab  beriladi.  Olingan  natijalar  STEAM  asosida  o‘qitish o‘quvchilarning  fanga  bo‘lgan  qiziqishini  oshirishi  va  ularning  tadqiqotchilik faoliyatini faollashtirishini ko‘rsatadi.