KASBIY TA’LIM MUASSASALARIDA MATEMATIKA DARSLARIDA KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA MASALA YECHISH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Toshmatova Matluba Ergashboy qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kasbiy ta’lim muassasalarida matematika fanini o‘qitishda  kompetensiyaviy  yondashuv  asosida  masala  yechish  ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Unda matematika ta’limining zamonaviy talablari, kompetensiyaga  yo‘naltirilgan  ta’limning  mazmuni,  masala  yechish  jarayonida o‘quvchilarda  shakllanadigan  tayanch  va  kasbiy  kompetensiyalar  tahlil  qilinadi. Shuningdek, amaliy yo‘naltirilgan masalalar, integrativ yondashuvlar va faol o‘qitish metodlarining  samaradorligi  ilmiy  jihatdan  asoslanadi.  Tadqiqot  natijalarida kompetensiyaviy yondashuv asosida tashkil etilgan darslar o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashi,  mustaqil  qaror  qabul  qilish  va  real  hayotiy  vaziyatlarni  matematik modellashtirish ko‘nikmalarini sezilarli darajada oshirishi aniqlangan.