MATEMATIKA FANINI O‘QITISHDA MUAMMOLI TA’LIM VA LOYIHAVIY YONDASHUVDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Toshmatova Matluba Ergashboy qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada matematika fanini o‘qitishda muammoli ta’lim va loyihaviy yondashuvlardan foydalanishning pedagogik samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda  ushbu  yondashuvlarning  o‘quvchilarning  mantiqiy  fikrlashini rivojlantirish,  mustaqil  qaror  qabul  qilish,  ijodiy  va  tanqidiy  tafakkurni shakllantirishdagi  o‘rni  yoritilgan.  Muammoli  vaziyatlar  va  loyihaviy  topshiriqlar asosida tashkil etilgan darslarning o‘quvchilar bilim sifatiga, fanlarga qiziqishiga va amaliy  kompetensiyalariga  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Maqolada  ta’lim  jarayonida innovatsion  pedagogik  texnologiyalarni  joriy  etish  bo‘yicha  metodik  tavsiyalar berilgan.