BOLALARDAGI XAVOTIRLANISH DARAJASINI ANIQLASH HAMDA BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Kadirova Xusnora Rahimjonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqolada bolalarda xavotirlanish holatining psixologik mohiyati, uning kelib  chiqish  sabablari,  namoyon  bo‘lish  shakllari  hamda  xavotirlanish  darajasini aniqlashning  asosiy  psixodiagnostik  usullari  yoritilgan.  Shuningdek,  bolalarda xavotirlanishni  kamaytirish  va  bartaraf  etishga  qaratilgan  psixoprofilaktik  va psixokorreksion  yondashuvlar,  ota-ona,  pedagog  hamda  maktab  psixologining hamkorlikdagi  faoliyatining  ahamiyati  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilingan. Maqolada  bolalar  ruhiy  salomatligini  saqlash  va  ularning  ijtimoiy-emosional moslashuvini ta’minlash masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.