RASM CHIZISHDA QO'LLANILADIGAN QUROLLAR - Deykanova Ra'no Bakirovna,; Yusupjonova Nasiba Dilshod qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  San’at  insoniyat  dunyoqarashining  o‘ziga  xos  yuksak  darajada ifodalanuvchi  ko‘rinishlaridan  biri  hisoblanadi.  Tasviriy  san’at  o‘zida  inson hissiyotlarini, davlatlar va xalqlarning madaniyatini, ularning e’tiqodi, orzu-umidlari va  hayotini  mujassamlashtira  olgan  yirik  sohalardan  biridir.  Jumladan,  uning  rasm chizish yo‘nalishi ham muhim sanaladi. Rassom yoki oddiy kishining ham bu boradagi faoliyati  uchun  albatta,  turli  qurollar  zarur  bo‘ladi.  Har  bir  davrda  rasm  chizish qurollari o‘zining yuksalish bosqichini bosib o‘tgan.