O‘SMIRLIK DAVRINING MUHIM PSIXOLOGIK JIHATLARI - Utepbergenov Nazlıgul Batırbaevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada o‘smirlik davrining muhim psixologik jihatlari, mazkur davrda shaxs  rivojida  yuz  beradigan  ichki  va  tashqi  o‘zgarishlar, emotsional  holatlarning beqarorligi,  o‘z-o‘zini  anglash  jarayoni  hamda  ijtimoiy  munosabatlarning shakllanishi  tahlil  qilinadi.  O‘smirlik  davri  inson  hayotidagi  eng  murakkab  va mas’uliyatli bosqichlardan biri bo‘lib, bu davrda psixologik yondashuvlarning to‘g‘ri tashkil  etilishi  sog‘lom  shaxs  kamolotida  muhim  ahamiyat  kasb  etadi.  Maqolada o‘smirlarning xulq-atvori, mustaqillikka intilishi, tengdoshlar ta’siri va kattalar bilan munosabatlarida  uchraydigan  psixologik  muammolar  ilmiy-nazariy  jihatdan yoritilgan.