19-20 ASRLARDA O‘ZBEKISTONDA SARTAROSHLIK TARIXI - Nomozova Yulduz Xoliqulovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada 19-20 asrlarda O‘zbekistonda sartaroshlik kasbi,  uning  jamiyatdagi  o‘rni,  an’anaviy  va  zamonaviy  texnikalari,  shuningdek, madaniy va ijtimoiy ahamiyati o‘rganiladi. Maqolada sartaroshlik hunarining hududiy xususiyatlari, oilaviy uzatish an’analari va yosh avlod tarbiyasidagi roli ham ko‘rsatib berilgan.