MASALA YECHISH ORQALI O‘QUVCHILARDA MANTIQIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISH - Kushokova Asal Raxmanovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Mazkur  ilmiy  maqolada  matematika  darslarida  masala yechish  jarayonining  o‘quvchilarda  mantiqiy  tafakkurni  shakllantirish  va rivojlantirishdagi  ahamiyati  yoritilgan.  Tadqiqot  davomida  mantiqiy  tafakkur tushunchasining  mohiyati,  masala  yechish  jarayonining  bosqichlari  hamda masalalarning  turlari  tahlil  qilindi.  Shuningdek,  muammoli,  mantiqiy  va  hayotiy masalalar asosida tashkil etilgan darslarning o‘quvchilarning tahlil qilish, taqqoslash va xulosa chiqarish ko‘nikmalariga ta’siri asoslab berildi. Maqolada masala yechish orqali o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini rivojlantirishga qaratilgan samarali metod va usullar tavsiya etilgan.