MAKTAB ONA TILI TA’LIMIDA TIL VA NUTQ MUNOSABATINI O‘RGATISH MASALALARI - Dilnoza Aliboyeva Maxammadaminovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  maktab  ona  tili  ta’limida  til  va  nutq tushunchalarining o‘zaro munosabati, ularni o‘qitishning ilmiy-nazariy asoslari hamda amaliy-metodik yo‘llari tahlil qilinadi. Tilni tizim sifatida, nutqni esa kommunikativ faoliyat  mahsuli  sifatida  o‘rgatish  masalalari  yoritilib,  o‘quvchilarda  nutqiy kompetensiyani  shakllantirishda  til  birliklarining  funksional  imkoniyatlaridan foydalanish  zarurati  asoslab  beriladi.  Shuningdek,  til  va  nutq  integratsiyasiga asoslangan ta’lim yondashuvining afzalliklari ochib beriladi.