QO‘LYOZMA MEROSNI MUHOFAZA QILISHDA TURKIYANING ILG‘OR LABORATORIYA TAJRIBALARI - Xaytmetov Dilshodjon Turayevich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqola TIKA tashkiloti tomonidan Turkiyada o‘tkazilgan “Qo‘lyozmalarni  muhofaza  qilish  va  ta’mirlash”  mavzusidagi  seminar  natijalarini tahlil  qiladi.  Maqolada  Turkiyaning  ilg‘or  laboratoriya  tajribalari,  qo‘lyozmalarni saqlash  va  restavratsiya  qilishda  qo‘llanilayotgan  zamonaviy  texnologiyalar, shuningdek, ushbu tajribani O‘zbekiston amaliyotiga integratsiya qilish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Olingan bilim va tajribalar mahalliy qo‘lyozma fondlarini zamonaviy talablarga  mos  ravishda  muhofaza  qilish  va  kelgusi  avlodga  yetkazishda  muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlanadi.