BOSHQARUV HISOBI MAQSADLARIDA HISOB SIYOSATI - Nurniyozov Feruz Abdurashid o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada boshqaruv hisobi tizimida hisob siyosatining tutgan o‘rni, uning mazmuni va boshqaruv qarorlarini qabul qilishdagi ahamiyati ilmiy jihatdan  tahlil  qilingan.  Bozor  iqtisodiyoti  sharoitida  korxonalar  faoliyatining samaradorligini oshirishda boshqaruv hisobi axborotlarining ishonchliligi va tahliliy ahamiyati  muhim  omil  sifatida  qaraladi.  Tadqiqot  jarayonida  hisob  siyosatining boshqaruv hisobi bilan o‘zaro bog‘liqligi, xarajatlarni rejalashtirish va nazorat qilish, mahsulot tannarxini aniqlash, byudjetlashtirish va ichki nazoratni kuchaytirishdagi roli yoritib berilgan.  Shuningdek, hisob siyosatini  shakllantirishda  korxonaning  faoliyat xususiyatlari, ishlab chiqarish texnologiyasi va boshqaruv tuzilmasini inobatga olish zarurligi  asoslab  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  boshqaruv  hisobi  maqsadlariga yo‘naltirilgan hisob siyosati korxona boshqaruv tizimining samaradorligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.